Connect with us

Cultura

DOLIU în lumea artistică. Maestrul Ioan Cobâlă a încetat din viață

Published

on

O veste tristă pentru lumea artistică și pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat pe Ioan Cobâlă. Omul care a condus mai bine de 35 de ani orchestra Rapsozii Botoșanilor a încetat din viață în această după amiază.

În urmă cu aproape o săptămână, Ioan Cobâlă a suferit un accident vascular și a fost internat pe secția de Reanimare a Spitalului Județean Botoșani. Din nefericire, medicii nu l-au mai putut salva iar în această după amiază maestrul Ioan Cobâlă a decedat, la vârsta de 74 de ani.

“Orchestra ”Rapsozii Botoșanilor” anunță cu mare tristețe retragerea Maestrului Ioan Cobâlă în culisele veșniciei.

Regretăm nespus, ne simțim singuri și debusolați. Noi pierdem un reper, un mentor, un prieten, un om cu har și dar, care a slujit până în ultima clipă a vieţii cultura tradiţională românească cu dăruire deplină, muncă până la epuizare şi sacrificii nenumărate.

Fiecare dintre noi îi suntem veșnic îndatorați pentru că dincolo de relația profesională, ne-a fost ca un tată, sfătuindu-ne, ajutându-ne, înțelegându-ne nevoile profesionale și personale.

Maestrul Ioan Cobâlă a făcut din Orchestra “Rapsozii Botoșanilor” o școală de folclor, formând din tineri talentați, profesioniști veritabili. Și-a dedicat viața nouă, întregii orchestre și folclorului românesc.

Maestre, veți continua să existaţi în sufletele, amintirile şi cântecele pe care ni le-ați lăsat moştenire! Suntem datori să ducem mai departe “proiectul vieţii” dumneavoastră şi o vom face necontenit!

Am rămas cu sufletele sfâșiate de durere și ne rugăm Bunului Dumnezeu să vă primească în ceata celor drepți. Sincere condoleanțe familiei!“, este mesajul transmis de Orchestra Populară Rapsozii Botoșanilor.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad