Connect with us

Administratie

Polițiști reclamați la IPJ Botoșani și DGA: “Mi-au izbit portiera peste picior”

Published

on

Doi polițiști de la Serviciul Rutier Botoșani au fost reclamați la conducerea IPJ Botoșani și la DGA pentru atitudinea pe care au avut-o după ce au oprit un șofer în trafic, pe Calea Națională din municipiu.

Dumitru Lungu spune că polițiștii l-au oprit pentru că nu ar fi acordat prioritate unui pieton și îi acuză că ar fi avut o atitudine arogantă și sfidătoare. Mai mult, unul dintre polițiști a izbit portiera autoturismului în care era bărbatul. Suferind de mai multe probleme medicale, botoșăneanului i s-a făcut rău și a ajuns la UPU cu tensiune 20 și glicemie 247.

“Veneam dinspre magazinul Botoșani, intersecția era aglomerată. Nu era niciun pieton care să traverseze strada și să-i cauzez vreo problemă. Ei m-au oprit după Modarom, că nu am acordat prioritate pietonilor. Le-am explicat că am nevoie de permis, că sunt persoană cu handicap, fac insulină, am transplant de ficat, sunt și cardiac. Au început să-mi spună: lasă că știm noi cine ești, îți arătăm noi… Stăteam în mașină cu portiera întredeschisă și când au venit la mașină mi-au izbit portiera peste picior. Nu pot să zic că m-au lovit dar gestul în sine… Aveau un aparat și ulterior mi-au spus că sunt înregistrat. Mi-au spus că îmi fac și dosar penal. Am lăsat mașina acolo și am plecat spre IPJ să fac o plângere dar mi s-a făcut rău, am chemat ambulanța și am ajuns la Urgențe. Aveam tensiunea 20 cu 8, glicemia era 247 deși eu am făcut insulina înainte de a pleca de acasă”, ne-a spus Dumitru Lungu.

Botoșăneanul este decis să sesizeze conducerea IPJ Botoșani dar și Direcția Generală Anticorupție, considerând că este un abuz ceea ce au făcut polițiștii.

“Sunt la urgențe iar când plec de aici merg să fac sesizare la IPJ și la DGA să le fac plângere. Nu mi se pare normal. Nu vreau să se mai facă astfel de abuzuri”, a adăugat botoșăneanul.

Foto: Arhivă Botosani Online

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad