Connect with us

Administratie

Federovici îl invită pe Cîțu la discuții și solicită autostradă între Botoșani și Suceava: “Trebuie voință politică”

Published

on

Președintele Consiliului Județean Botoșani îi solicită premierului Florin Cîțu să realizeze o autostradă între municipiile Botoșani și Suceava, care să facă legătura cu viitoarea autostradă A7.

În momentul de față, în masterplanul de transport este prevăzut un drum expres între Botoșani și Suceava care ar urma să fie finanțat în perioada 2021-2027. Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, susține că diferența de costuri dintre un drum expres și o autostradă nu este foarte mare și că ar trebui voință politică pentru realizarea unui astfel de proiect.

“Contextul actual impune ca proiectul drum expres dintre Suceava și Botoșani să fie transformat în sector de autostradă, o extensie naturală a autostrăzii A7. În guvernarea PSD am reușit să impunem în masterplanul de transport al României realizarea drumului expres dintre Botoșani și Suceava. În contextul vizitei pe care mâine, domnul premier Florin Cîțu o va face la Botoșani, îi adresez public solicitarea de a susține transformarea drumului expres Suceava – Botoșani într-un sector de drum de autostradă. Așa cum a făcut-o în cazul sectorului Pașcani – Suceava, așa solicităm și pentru drumul Botoșani – Suceava. Sper ca premierul să transmită un mesaj dacă susține sau nu acest proiect. Sunt determinată să inițiez discuții cu reprezentanții CNAIR. Este o oportunitate pe care noi nu trebuie să o pierdem. Trebuie să existe voință politică. Voi iniția întâlniri cu toți reprezentanții partidelor politice pentru a face front comun în vederea susținerii acestui proiect. Îi voi invita la discuții pe toți parlamentarii de Botoșani. De asemenea, avem în plan discuții și cu președintele Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur. Interesul este comun și ar constitui un avantaj pentru dezvoltarea ambelor județe”, a spus Doina Federovici care îl invită pe premierul Cîțu la o întâlnire, la sediul Consiliului Județean.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad