Connect with us

Administratie

Autostrada A7 va trece prin județul Botoșani. Doina Federovici: “Am semnat certificatul de urbanism”

Published

on

Consiliul Județean Botoșani a emis astăzi certificatul de urbanism pentru tronsonul Pașcani – Suceava din autostrada A7. Acest certificat va fi transmis către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Acest tronson de autostradă va trece pe o distanță de 6,5 kilometri prin județul Botoșani. Inițial, proiectul a prevăzut ca pe tronsonul Pașcani – Suceava să fie realizat un drum expres dar în urma insistențelor lui Gheorghe Flutur s-a aprobat construcția unei autostrăzi.

“Astăzi am dat curs solicitării CNAIR și am semnat certificatul de urbanism necesar elaborării studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru autostrada Pașcani – Suceava, parte a autostrăzii A7. În cursul zilei de astăzi va fi transmis către CNAIR. Acest sector de autostradă va tranzita și județul Botoșani, în comuna Tudora, pe o porțiune de 6,5 kilometri. Va fi prevăzut cu un nod rutier de legătură cu DJ208C Botoșani – Vorona – Joldești – Liteni. Există perspectiva ca municipiul Botoșani să se conecteze la autostrada A7 iar distanța de parcurs pe drumurile județene va fi de 27 kilometri. Salut decizia de a transforma acest sector din drum expres în autostradă”, a spus Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad