Connect with us

Administratie

Fructe și legume deshidratate produse în comuna Frumușica FOTO&VIDEO

Published

on

O familie din comuna Frumușica, județul Botoșani, produce fructe și legume deshidratate. Au obținut o finanțare nerambursabilă în valoare de 25.000 de euro, au mai investit ei aproape 25.000 de euro iar acum au propriul business și vând produsele în mai multe zone ale țării.

Mihai Avădănei spune că de mai mulți ani s-a gândit să-și facă o secție de deshidratare și  ambalare a fructelor și legumelor dar nu avea suficienți bani. Șansa lui a fost Programul Operațional Capital Uman (POCU). A obținut o finanțare nerambursabilă în valoare de 25.000 de euro cu care a demarat business-ul.

“Idea mi-a venit de mai mult timp dar nu am avut bani. O afacere din asta, ca să funcționeze, trebuie vreo 50.000 de euro. Beneficiind de proiectul 25.000 de euro, am pus diferența și în urmă cu un an am început. Producem legume și fructe deshidratate. Mere, pere, cireșe, caise, prune, țelină, morcov, cartof. Eu nu folosesc aditivi și chimicale. Oamenii nu prea sunt învățați. Mergem prin târguri, piețe”, ne-a spus Mihai Avădănei.  

În comuna Frumușica s-au deschis zece mici afaceri prin Programul Operațional Capital Uman, fiecare nou antreprenor primind câte 25.000 de euro.

“Important la acest proiect este că s-au deschis zece mici afaceri. Au accesat câte 25.000 de euro și au făcut o pizzeria, o vopsitorie auto, un atelier de reparat drujbe și alte utilaje, o frizerie. Un băiat a făcut o mica afacere cu fructe uscate. O idee foarte bună. Ca orice început este un pic mai greu. În ultimul timp am adus firme de consultanță și am intermediate discuții cu cetățenii din sat ca să-i încurajez să deschidă noi afaceri cu fonduri nerambursabile. El a venit, a spus că a fost greu dar mai vrea să acceseze un astfel de proiect ca să-și construiască o hală și să cumpere o mașină de transport”, a spus Cornel Bălășanu, primarul comunei Frumușica.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad