Connect with us

Politica

Roxana Țurcanu: „S-a ajuns la o politizare excesivă a unităților de învățământ din județul Botoșani!”

Published

on

Avalanșa de schimbări la nivelul unităţilor de învăţământ din județul Botoșani, în privinţa directorilor, ne lasă un gust amar, deoarece ajungem să constatăm că nimic nu mai contează, în afară de apartenența politică, pentru cei din conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Anul şcolar care va începe la data de 13 septembrie 2021 vine şi cu o serie de schimbări la nivelul unităţilor de învăţământ, în sensul că din cei 173 de directori/directori adjuncți numiți pe data de 19 august, 44 de directori/directori adjuncți sunt nou numiți pe funcțiile de conducere.

Dezamagitor este că nici până la această dată, guvernul PNL nu a reușit să pună în aplicare concursurile mult așteptate pentru ocuparea posturilor de directori în unitățile de învățământ, pentru a se încerca depolitizarea acestui sector, atât de important pentru societatea românească,dar și pentru a oferi o șansă reală acelor cadre didactice, cu experiență, cu vechime în învățământ, dar fără carnet de partid.

„Modul acesta haotic, de a schimba directorii unor școli fără o selecție transparentă, la vedere, în care nu sunt promovați decât cei cu o anumită apartenență politică, ne demonstrează că la momentul actual s-a ajuns la o politizare excesivă a unităților de învățământ din județul Botoșani. Dorința mea, ca și fost cadru didactic, este ca cei din conducerea Inspectoratului Școlar Botoșani să-i promoveze pe cei mai buni dascăli, pe cei mai pregătiți din punct de vedere profesional dar și managerial, întrucât doar cu oameni competenți în fruntea acestor instituții, vom avea un învățământ de calitate și modern pentru fiecare elev din județul nostru”, a declarat Roxana Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Solicităm atât prefectului județului Botoșani, cât și inspectorului școlar general, ca la revenirea din concediu, să analizeze cu responsabilitate aceste numiri, iar dacă este cazul să fie și anulate și să se facă promovări pe criterii strict profesionale, nicidecum pe criterii politice cum bine putem vedea că s-au realizat.

De asemenea, considerăm că actuala guvernare PNL trebuie să găsească cele mai urgente și eficiente măsuri pentru modificarea procedurii pentru ocuparea posturilor de directori în unitățile școlare, precum și pentru inspectorii scolari, în sensul introducerii unei testări a competențelor manageriale ale candidaților, pe lângă experiența profesională în învățământ.

Biroul de presă ALDE Botoșani

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad