Connect with us

Educatie

Pompierii botoșăneni au fost prezenți la “școala de vară” la Coștiugeni FOTO

Published

on

Pompierii botoșăneni au răspuns invitației parohiei “Sfânta Cuvioasa Parascheva” și au participat la Școala de Vară organizată în curtea bisericii. Le-au vorbit celor aproape 50 de copii, cum să-și protejeze propria viață, dar și cum să-și ajute semenii aflați în situații dificile.

I-au învățat cum să acorde primul ajutor sau cum să se comporte în diferite situații fie ca e vorba de incendii, inundații sau descoperirea munițiilor rămase neexplorate.

Și pentru că activitatea să fie interactivă, copiii au avut posibilitatea să învețe practic, inclusiv prin parcurgerea unor trasee tehnico-aplicative.

Cea mare provocare a fost misiunea de salvare a doi ursuleți de pluș. Cei mici au avut de parcurs un traseu ce a implicat trecerea printr-un tunel, urcarea pe un tobogan, alergarea printre jaloane si stingerea unui incendiu imaginar.

Curajul, responsabilitatea şi mândria de a fi salvator s-a citit în ochii fiecărui copil care a participat la cea mai inedită acțiune a pompierilor botoşăneni.

Eforturile depuse de copii au fost răsplătite de pompieri cu materiale informative din cadrul campaniilor naționale și dulciuri.

“Cu zâmbete, îmbrățișări, aplauze și promisiunea că vor împărtăși cu cei dragi cunoștințele acumulate – așa ne-am despărțit de copiii din Coștiugeni.

Activitatea s-a bucurat de sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Albești și a Simonei Cărbunaru, voluntar din pasiune. Dincolo de imagini sunt trăiri!”, spun reprezentanții ISU Botoșani.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad