Connect with us

Administratie

Proiecte în valoare de 25 milioane euro pregătite pentru implementare în orașul Flămânzi

Published

on

Primăria orașului Flămânzi a început pregătirea proiectelor pentru noua sesiune de finanțare europeană. Sunt proiecte mari, în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, care vor fi realizate până în 2027.

În sesiunea 2014-2020, Primăria orașului Flămânzi a atras peste 20 de milioane de euro numai că proiectele au demarat târziu și încă sunt în faza de execuție. Toate aceste proiecte vor fi finalizate cel târziu anul viitor iar din 2023 vor demara noi investiții.

“Chiar dacă am fost în opoziție și nu prea am beneficiat de fonduri guvernamentale, noi la Flămânzi, pe exercițiul 2014-2020, am avut proiecte în valoare de 21-22 milioane de euro. E o sumă destul de consistentă. Am beneficiat de un singur program guvernamental, vreo șapte kilometri de infrastructură rutieră. Ne-a prins bine programul respectiv. Noi ne-am dus pe fonduri europene unde condițiile sunt mai exigente. Pe proiectul de mobilitate urbană lucrăm din 2014 iar acum suntem la 50% din execuție. Vom duce toate proiectele la final și localitatea noastră va căpăta un aspect apropiat de normal”, a precizat Dan Oloeriu.

Proiecte noi în valoare de 25 milioane euro

Chiar dacă nu s-au finalizat toate investițiile, autoritățile locale din Flămânzi au început pregătirea noilor proiecte. Este vorba de proiecte care vizează apa-canalizarea, modernizarea drumurilor și extinderea rețelei de gaz.

“Am proiecte mature în jur de 25 de milioane de euro, pentru perioada 2021-2027. În afara proiectelor guvernamentale pe Programul Național de Investiții. Avem acel proiect de extindere al mobilității urbane. În trei-patru luni vom avea proiectul tehnic după care așteptăm semnarea contractului de finanțare. Mai vorbim de un proiect de apă-canalizare. Vom avea rețele pe aproximativ 98% din suprafață. Avem și trei surse de captare care pot asigura 30% din necesarul de apă al orașului Flămânzi. De asemenea, avem proiectul de extindere a rețelei de gaz. El este depus la Fondul de Mediu, pe POIM. Așteptăm finanțarea europeană”, a declarat primarul orașului Flămânzi care a adăugat că are pregătite și o serie de proiecte mai mici dar care ar fi foarte importante pentru comunitate.

“Avem în plan să realizăm și o zonă de agrement. Să vedem cum putem obține o finanțare prin Programul Operațional Regional. De asemenea, avem în plan realizarea unui parc cu panouri fotovoltaice pentru a ne asigura energia electrică la instituții și pentru iluminatul public. Mai încercăm să realizăm un parc industrial pentru a ajuta firmele create prin proiectul POCU dar și alte firme. Prin acel proiect POCU s-au creat peste 60 de locuri de muncă, avem 300 de persoane care s-au calificat. Deja ne pregătim pentru a accesa un nou proiect de acest gen. Vrem să facem o platformă industrială iar firmele să își desfășoare activitatea acolo și să le dezvoltăm la alt nivel”, susține Dan Oloeriu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad