Connect with us

Administratie

DEZINTERES sau INCOMPETENȚĂ la Nova Apaserv? Județul Botoșani pierde milioane de euro iar oamenii vor sta în continuare fără apă

Published

on

Județul Botoșani a avut șansa de a obține câteva milioane bune de euro pentru a continua investițiile în infrastructura de apă-canalizare. A avut dar nu a profitat din cauza dezinteresului și a incompetenței șefilor Nova Apaserv și a celor care au condus Consiliul Județean în ultimii ani.

Potrivit unui memorandum semnat de premierul Florin Cîțu, ministrul Mediului și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, 25 de proiecte noi de investiții sunt deja  contractate, valoarea eligibilă fiind de 5,150 miliarde de euro. Dintre acestea, 13 proiecte majore, în valoare eligibilă de 2,961 mld. euro, sunt aprobate de către Comisia Europeană: Hunedoara (Valea Jiului), Galați, Cluj – Sălaj, Vrancea, Alba, Turda-Câmpia Turzii, Timiș, Dolj, Suceava, Raja Constanța, Satu Mare, Ilfov și Brăila. Alte 12 proiecte sunt aprobate la nivel național și urmează a fi transmise spre aprobare de către CE: Olt, Buzău, Bistrița, Bacău, Sibiu-Brașov, Sibiu-Mediaș, Gorj, Argeș, Iași, Ghidigeni, Onești și Mehedinți.

Județul Botoșani nu apare nici măcar pe lista proiectelor aflate în pregătire, unde sunt 14 proiecte cu o valoare totală de 3,17 miliarde de euro.

De ce nu apare județul Botoșani?

Răspunsul este unul simplu. Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte al Consiliului Județean, a confirmat că Botoșaniul nu apare pentru că Nova Apaserv nu a depus niciun proiect pentru a obține finanțarea europeană. În urma discuțiilor avute cu reprezentanții companiei care are o armată de directori și șefi, Bogdan Dăscălescu spune că proiectul va fi depus în septembrie numai că deja s-a pierdut startul. În aceste condiții, investițiile în rețelele de apă-canalizare se amână câțiva ani, județul Botoșani pierde milioane de euro iar zeci de mii de oameni nu vor beneficia de apă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad