Connect with us

Politica

USR: Consilierii locali PSD au votat împotriva botoșănenilor!

Published

on

Într-o societate sănătoasă, autoritățile locale colaboarează cu societatea civilă și încurajează implicarea. În Botoșani, administrația PSD se bucură că economisește mărunțiș tăind de la cultură, sport și acțiuni sociale. În Botoșani, administrația PSD respinge orice inițiativă utilă botoșănenilor strict din considerente politice, chiar dacă sumele în discuție sunt deja bugetate.
Să vezi reprezentanții unui partid de stânga votând împotriva inițiativelor sociale este șocant. Să vezi un om de cultură votând împotriva culturii este șocant. Să vezi oameni ai sportului cu rezultate notabile (arbitru, tenismen, șahist) votând împotriva proiectelor sportive este șocant.
Să vezi însă că PSD votează împotriva cetățenilor e o banalitate. E modul lor de a face politică. Fețe noi, methne vechi. E politica ce ne sărăcește de 30 de ani.
Se spune că unii nu își doresc un popor educat pentru că e greu de manipulat. PSD a demonstrat că nu vrea nici o societate civilă puternică în Botoșani. PSD a votat împotriva inițiativelor civice pentru că societatea civilă reprezintă întotdeauna interesele cetățeanului, iar interesele cetățenului nu merg mai niciodată mână în mână cu interesele PSD. Din același motiv și toate proiectele pe transparență depuse de către USR sunt blocate într-un sertar de mai bine de 8 luni. PSD-ul vrea să poată face orice îi taie capul cu banii botoșănenilor iar o societate civilă implicată nu ar permite niciodată asta.
Să ai bani prinși în buget și să refuzi să îi dai pe proiecte fezabile doar pentru că poți e o faptă ce nu poate fi calificată. Ne gândim doar că cine trebuia să primească a primit deja. Revista păstorită de domnul Egner va fi tipărită și anul ăsta. A primit finanțare în prima sesiune. O a doua sesiune de proiecte se pare că a fost neinteresantă pentru PSD. Societatea civilă poate aștepta încă un an.
PSD face o economie grozavă la bugetul local – 250.000 lei. Bani pe care nu numai că Primăria îî are dar sunt și bugetați! E de departe cea mai mare realizare a lor în acest mandat și sperăm că sunt mândri de ea. PSD permite însă cheltuirea anuală a sumei de 500.000 lei pe sinecura Zona Metropolitană. Când e vorba de salariul membrilor de partid, aruncă cu bani pe geam. Când e vorba de proiecte pentru botoșăneni, face economie.
Ce face societatea civilă cu banii alocați?
• Turneu de tenis de masă pentru copii și adulți
• Finanțează cantonamentul sportivilor juniori cu potențial
• Finanțează participarea sportivilor juniori la competiții naționale și internaționale
• Concurs de jurnalism pentru copii
• Tabără de fotografie
• Festival național de poezie
• Cupa educației
• Tabără SURVIVOR pentru copii – orientare cu și fără hartă în teren, procurare apă în natură, cunoaștere faună , călărie, construire adăpost
Astea sunt doar o parte dintre proiectele pe care societatea civilă le implementează cu 300.000 lei. În același timp, primăria PSD aruncă cu 500.000 lei pe geam pe Zona Metropolitană iar consiliul județean PSD angajează 10 consilieri pentru 3 oameni.
Societatea civilă încearcă să facă din Botoșani un oraș în care să ne putem educa copiii, în care să avem ocazia să facem sport, în care să ne bucurăm de cultură. Societatea civilă vrea să facă din Botoșani un oraș în care să trăim. PSD însă nu vrea să trăim. Pentru PSD e suficient să supraviețuim. Ca să plătim taxe. Cum să permită PSD implicarea dacă asta ar însemna să vedem ce multe lucruri bune se pot face cu bani foarte puțini?
USR Botoșani condamnă ferm votul dat de către PSD împotriva botoșănenilor și își declară suportul pentru asociațiile și ONG-urile ce lucrează pentru botoșăneni și le asigură că vocea lor va fi auzită în consiliul local și în primăria Botoșani. Trebuie să putem trăi în Botoșani, nu doar să supraviețuim!
USR Botoșani

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad