Connect with us

National

Adeverințele clasice de vaccinare NU mai sunt valabile din 12 august – De unde descarci pașaportul COVID-19

Published

on

Anunț important despre pașaportul COVID-19! Mai sunt doar câteva zile până când certificatul digital COVID-19 mai poate fi folosit în paralel cu documentele clasice. Cei care vor dori un certificat pentru a călători în siguranţă pe timpul pandemiei de COVID-19 vor avea la dispoziţie, începând de joi, 12 august, platforma certificat-covid.gov.ro. Obținerea pașaportului digital cu mai multe zile înainte de plecarea în străinătate este necesară pentru a putea rezolva eventuale probleme care ar putea apărea în generarea certificatului, au mai precizat autoritățile.

Adeverinţele clasice, fie de vaccinare, fie de testare, pot fi folosite la punctele de trecere a frontierei până pe data de 12 august, ca alternativă la certificatul digital de vaccinare. După această dată se va folosi doar pașaportul COVID-19 pentru circulația în UE.

Persoanele care s-au vaccinat anti-COVID, au trecut prin boală sau au un test negativ pot accesa portalul web special pentru obţinerea certificatelor digitale UE privind COVID.

Toți românii care vor să călătorească în țările UE pot descărca pașapoartele COVID-19 de pe site-ul certificat-covid.gov.ro.

Până în 12 august, Certificatul va putea fi folosit în paralel cu documentele clasice până joi, 12 august.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad