Connect with us

Administratie

Atenție! COD ROȘU emis pentru o parte din județul Botoșani

Published

on

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting COD ROSU până la ora 20.50, pentru Dorohoi, Ibănești, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Cristinești, Dersca, George Enescu, Hilișeu-Horia, Broscăuți, Pomârla, Mihăileni, Corlăteni, Cândești, Văculești, Lozna și Dimăcheni.

Sunt prognozate: vijelii puternice cu rafale de peste 100km/h, averse ce vor cumula peste 35 l/mp, izolat grindină, frecvente descărcări electrice.

Populația din localitățile vizate de codul rosu a fost avertizată prin mesaj RO ALERT.

Evoluţia fenomenelor meteorologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al inspectoratului, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență. Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni în cel mai scurt timp în sprijinul cetățenilor.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad