Connect with us

Administratie

Se majorează facturile la încălzire. Director Modern Calor: “Prețul gazului probabil va fi dublu față de anul trecut”

Published

on

Din toamnă, atât populația cât și agenții economici vor plăti mai mult pentru gazul consumat. Deja furnizorii de gaz i-au anunțat pe clienți că prețul se va majora cu până la 70%.

Una dintre cele mai afectate companii botoșănene va fi Modern Calor, cea care asigură apă caldă și căldură la peste 10.000 de locuințe și la mai mulți agenți economici din municipiu. Contractul dintre Modern Calor și Romgaz expiră luna viitoare iar șefii societății de termoficare se așteaptă la o creștere substanțială a prețului.

“Nouă ne expiră contractul în luna septembrie. Am demarat discuțiile cu Romagaz. Noi am avut contract direct cu Romgaz și am beneficiat de un preț foarte bun până acum. Sperăm să încheiem un nou contract tot cu Romagaz numai că prețul probabil va fi dublu față de anul trecut”, a precizat Bogdan Varasciuc, directorul interimar al Modern Calor.

Creșterea prețului gazului îi va obliga pe reprezentanții Modern Calor să solicite Consiliului Local o majorare a tarifului plătit de populație. În funcție de negocierea dintre Modern Calor și Romgaz se va stabili cât vor plăti botoșănenii în iarna viitoare.

“Prețul de producție este reglementat de ANRE. Am primit o comunicare de la ANRE, a crescut prețul cu 16 lei plus TVA. A fost dată și hotărârea de Consiliu Local prin care a fost actualizat prețul. Noi nu am majorat pe transport, distribuție și furnizare ci doar pentru prețul de producție care este reglementat de ANRE. Mai mult ca sigur va trebui să facem o propunere către Consiliul Local și să creștem celelalte componente de preț. Costul cu gazul reprezintă aproximativ 50% din cifra de afaceri”, a mai precizat directorul societății de termoficare.

Afectați de majorarea prețului gazului nu vor fi doar clienții Modern Calor ci și botoșănenii care au centrale termice de apartament.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad