Connect with us

Administratie

Primarul Cosmin Andrei ia în calcul renunțarea la proiectul de modernizare a transportului local

Published

on

Astăzi a fost termenul limită de depunerea ofertelor pentru atribuirea contractelor de execuție a lucrărilor de reabilitare, modernizare și extinderea celor două căi de rulare din municipiul Botoșani. Au fost depuse câte două oferte pentru cele două trasee, aceste oferte depășind cu mult valoarea estimată.

Pentru „Reabilitare cale de rulare traseu 101”, valoarea estimate a fost de 74.533.384,23 lei fără TVA.

Asocierea SC ALSTOM TRANSPORT SA și SC ELECTROALFA INTERNATIONAL SRL a ofertat 108.967.635,65 lei fără TVA, în timp ce Asocierea SC CONEST SA, SC POD PROIECT SRL și SC MARI VILA COM SRL a ofertat 106.687.945,26 lei fără TVA.

Pentru „Reabilitare cale de rulare traseu 102”, valoarea estimată a fost de 73.419.607,16 lei fără TVA.

Asocierea SC ALSTOM TRANSPORT SA si SC ELECTROALFA INTERNATIONAL SRL a ofertat 125.131.260,95 lei fără TVA, in timp ce Asocierea SC CONEST SA, SC POD PROIECT SRL si SC MARI VILA COM SRL a ofertat 108.568.386,01 lei fără TVA.

Comisia desemnată din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani urmează ca în perioada imediat următoare să evalueze ofertele depuse din punct de vedere tehnic și ulterior, să declanșeze rundele de negocieri cu ofertanții cu privire la prețul ofertat. Proiectul ar trebui finalizat până în decembrie 2023 iar șansele ca el să fie implementat scad de la o lună la alta. Primarul Cosmin Andrei a recunoscut că ia în calcul inclusiv varianta renunțării la finanțarea europeană deoarece contribuția primăriei este foarte mare iar în următorii ani nu se va mai realiza nimic în municipiu.

Îmi doresc foarte mult să implementăm acest proiect, vreau să negociem cu aceste firme iar dacă rezultatul nu este unul mulțumitor renunțăm la finanțarea europeană. Riscăm să returnăm banii europeni. Trebuie o discuție foarte serioasă, inclusiv cu graficul de lucrări, cu posibilitățile acestor firme de a finaliza până în decembrie 2023”, a spus Cosmin Andrei care a adăugat:

Așteptăm următorul exercițiu financiar. Putem depune același proiect sau alt proiect. Pe următorul exercițiu financiar avem posibilitatea să aducem la Botoșani autobuze electrice, așa cum își doresc botoșănenii”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad