Connect with us

Sport

Ana Maria Popescu a ratat aurul olimpic în minutul de prelungire al finalei

Published

on

Ana Maria Popescu (36 de ani) a câștigat medalia de argint în proba de spadă de la Jocurile Olimpice. În finală, românca a cedat la limită în fața chinezoaicei Sun Yiwen, 10-11.

Ianuarie-incertitudine, februarie-speranță, martie-un praf de încredere, dar și un duș rece, aprilie-o schimbare de macaz, mai-neliniște, iunie-claritate, iulie-ambiție. Așa a navigat Ana Maria Popescu în 2021 printre stări, însă pe 24 iulie le-a adormit pe toate.

A ascultat o singură voce, pe cea a copilei de zece ani care rămânea fermecată atunci când pășea pentru prima oară în sala de scrimă a clubului Steaua. S-a bucurat concentrată de fiecare secundă petrecută pe planșele din Makahuri Messe.

Copila care zâmbea când punea mâna pe spadă are acum multe cicatrici la propriu și la figurat, însă ele au făcut-o să meargă mai departe. Putea după Rio 2016, când ajunsese la aur cu echipa să renunțe și acum să privească liniștită din living finala concursului de spadă individual sau poate să fie prinsă cu treaba în această zi cu soare domol la Tokyo și la București.

Ana Maria Popescu, din nou argint la Jocurile Olimpice

Ana a ales altceva: suferința, incertitudinea, scrima. În iulie 2020 era pe o masă de recuperare într-o clinică din București, iar Japonia părea la ani lumină. Încrederea unui sportiv în ceea ce face nu e un dat, ea se construiește în concursuri, însă un tsunami sub forma unei operații la genunchi și o pandemie o pot face bucăți. Ana a lucrat mult la acest puzzle și a ajuns din nou până la argint.

A fost o finală grea, cu o adversară incomodă, care a avut nevoie de minutul de aur pentru a fi decisă. Ana a intrat pe planșă pregătită, știa ce o așteaptă, însă Sun Yiwen a avut răspuns pentru acțiunile româncei.

Citeste mai mult pe GSP

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad