Connect with us

Administratie

Proiect pentru dezvoltarea turismului în zona lacului Eminescu și a Memorialului de la Ipotești

Published

on

Consiliul Județean Botoșani pregătește un proiect cu finanțare europeană care vizează dezvoltarea zonei locului Mihai Eminescu și a Memorialului de la Ipotești.

Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte al Consiliului Județean, vrea ca zona lacului cu nuferi să fie una atractivă pentru turiști. Proiectul vizează inclusiv reabilitarea spațiilor de cazare și organizarea de evenimente.

Avem un proiect pentru zona Memorialului Ipotești, inclusiv zona de cazare. Se discută inclusiv de construirea unui spațiu în care să se poată servi masa. Eu vin din zona privată și văd lucrurile mai mult din punct de vedere economic sau din punctul de vedere al turistului. Vreau un pic mai multă dinamică, vreau să avem evenimente. Ei vorbesc de mii de vizitatori pe an. Eu vreau să vorbim de sute de vizitatori pe zi. Le-am spus să facă tot felul de suveniruri pe care turiștii le vor cumpăra. Este o suprafață de teren lângă lacul Mihai Eminescu unde ar trebui amenajată o cafenea. Acum vine turistul și nu are de unde să-și cumpere o apă, un suc, o cafea. Sunt locații unde poate fi realizat ceva frumos care să ridice potențialul zonei. Se pot face niște pontoane de observație. Noi suntem la stadiul de grădiniță cu Memorialul Eminescu și tot ce este acolo. Trebuie să ajungem la facultate pentru că potențialul este mare. Trebuie să punem bazele acolo pentru că privații vor veni și vor investi dacă văd că vin mulți turiști. Nu vreau ca acolo să ascult manele sau să vedem grătare. Trebuie făcut ceva care să corespundă nivelului acelei zone. Acolo discutăm de Eminescu, de cultură… nu vreau bâlci, a spus Bogdan Dăscălescu.   

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad