Connect with us

Administratie

Valeriu Iftime: “Știam că acel milion nu o să vină la noi. Nu sunt pentru fotbal”

Published

on

Patronul clubului FC Botoșani spune că avea informații că milionul de lei alocat pentru sport de Primăria Botoșani va ajunge la clubul CSM Botoșani. Cu toate acestea, el i-a cerut președintelui clubului FC Botoșani să depună un proiect.

“Eu știam că e un milion de lei și știam că acest milion nu o să vină la noi. Nu te mai frământa atât de tare că banii nu sunt pentru fotbal. I-am spus lui Cătălin Anton să depunem proiect. Dacă tot s-a dat public, depunem proiect. Primarul povestea că vrea să dezvolte handbalul. Foarte bine. Dar nu pe simulacrul ăsta de licitație. Eu de aia m-am enervat. E bine să creștem handbalul, voleiul și toate sporturile. E ridicol ce s-a întâmplat. Din păcate, înțeleg că insistă. Așa va fi până la capăt. Nu le pasă, nu contează. Așa am spus noi. Ei nu au habar ce e acolo”, a spus Valeriu Iftime care nu crede explicațiile primarului Cosmin Andrei.

“Am văzut acum că domnul primar amestecă acum… Sunt banii primăriei pe care i-a dat la DSPSA care trebuie să se ocupe de bazele sportive. Până la urmă, asta trebuie să facă o comunitate locală. Să asigure baze de pregătire sportivilor și mai ales unui club cum este FC Botoșani. Eu m-am rugat în genunchi la un moment dat pentru că erau stadioanele sub orice critică. Am spus să căutăm o soluție și să dăm niște bani. Erau două variante. Să faci lucrări de întreținere cu 150.000 de lei sau să reface în totalitate terenul stadionului. M-am rugat de primar să vorbească cu cei de la DSPSA pentru că nu e treaba mea ce face domnul Țurcanu acolo. După părerea mea, domnul Țurcanu e un gospodar bun. Ei nu vorbesc unul cu altul, deloc. Nici nu mai poate folosi banii pentru că în pauză trebuia făcut”, a mai precizat Valeriu Iftime.

Bani pentru grupele de juniori

FC Botoșani a solicitat primăriei o finanțare pentru grupele de juniori care joacă în Liga Elitelor. Valeriu Iftime spune că anual se cheltuiesc aproximativ 300.00 de euro cu grupele de copii și juniori.

“Eu am cerut niște bani pentru centrul de copii. Avem nevoie de 300.000 de euro să țin acest centru care are structura unei academii. Avem două echipe U17 și U19 care joacă în Liga Elitelor cu Steaua, Hagi, Dinamo. Am terminat pe locul 5 la U19. Chiar fac treabă profesorii ăștia pe care toți îi înjură. Am zis că de data asta ne ajută primăria.  (…) Dacă aș avea bani mulți, aș trece la următoarea etapă. Să mă gândesc la cupele europene, la campionat. Dar am nevoie de un buget de cel puțin șapte milioane de euro”, a conchis Valeriu Iftime.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad