Connect with us

Sport

Iftime pariază pe congolezul Herve Kage: “Un super atacant. O să vă placă”

Published

on

FC Botoșani i-a găsit înlocuitor golgheterului Hamidou Keyta. Congolezul Herve Kage (32 ani) a semnat pe doi ani cu FC Botoșani și ar putea debuta mâine seară, contra FC SB-ului.

Valeriu Iftime a povestit cum a ajuns la Botoșani fotbalistul care a evoluat pentru echipele Anderlecht U19, Beitar Jerusalem, RSC Charleroi, Genk, Gent, Karabukspor și Adana Demirspor. În 2013, Kage era cotat la 1,5 milioane de euro.

“O să vă placă. Un super atacant. Are sute de meciuri în Liga 1 din Belgia. El a vorbit cu un francez care a jucat la noi și a aflat că era într-un impas cu viața fotbalistică, a venit în România după care a plecat de la un salariu de 6000 de euro la unul de 30.000 de euro. Oamenii înțeleg că vin la Botoșani, joacă cât pot de bine și dacă au o ofertă pot pleca”, a spus Valeriu Iftime.

“O bijuterie de brazilian”

FC Botoșani nu a încheiat campania de achiziții. Tot pentru compartimentul ofensiv, FC Botoșani i-a mai adus pe Richard Sila (23 ani) care a evoluat în liga a doua din Franța, pe ganezul Paul Mensah (21 ani) care a evoluat în Austria și pe macedonianul Petar Petkovski (24 ani) care a jucat la Vardar Skopje. În următoarele zile va fi legitimat și un atacant brazilian care a venit la pregătire.

“Mai avem un brazilian dar nu i-au venit actele. O bijuterie de brazilian. Se antrenează cu noi dar încă nu poate juca. E un pic mai greu pentru că e extracomunitar”, a precizat Valeriu Iftime.

Urmașul lui Ngadeu

Plecarea lui Meleke la CFR Cluj i-a determinat pe conducătorii clubului FC Botoșani să caute încă un fundaș central.

“Racovițan este cel puțin la nivelul lui Andrei Chindriș. O să vedeți. Mai avem un fundaș central care joacă în naționala Camerunului. Un fundaș central excepțional. Sper să se adapteze repede. A jucat în Estonia, Letonia, în Ucraina”, a mai spus Valeriu Iftime.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad