Connect with us

Administratie

Directorul DSPSA îl contrazice pe primarul Cosmin Andrei. Nu au fost alocați bani pentru refacerea gazonului

Published

on

Primarul Cosmin Andrei a declarat astăzi că Primăria Botoșani a virat 660.000 de lei în conturile DSPSA pentru refacerea gazonului de pe Stadionul Municipal și de pe terenurile de antrenament dar banii nu au fost cheltuiți.

Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) îl contrazice pe edilul municipiului și spune că s-a aprobat doar efectuarea lucrărilor de întreținere a terenurilor și nu investiții majore.

“Ca în fiecare an am executat lucrările de întreținere a gazonului, pe stadioanele Municipal, Mecanex și Victoria, cu o companie specializată. Valoarea contractului este de aproximativ 130.000 de lei la care se mai adaugă materialele de susținere, nisip, semințe, îngrășământ. În total, aproximativ 160.000 de lei. În urma solicitărilor către Primărie și Consiliul Local, investiția despre care am vorbit în primăvara acestui an nu s-a aprobat. Ne-am trezit cu suma de 500.000 de lei într-un cont aferent operațiunilor de TVA. O sumă care a fost imobilizată până acum. Cotabila șefă a primăriei ne-a spus că s-a greșit. Cei care analizează bugetul DSPSA nu vor găsi un leu pentru investiții. Dacă eu aveam în buget, demaram procedura de achiziții și nu așteptam invitație din partea nimănui. Așa cum am făcut cu lucrările de întreținere a gazonului”, ne-a spus Eugen Țurcanu.

În plus, directorul DSPSA spune că nu există o comunicare cu Primăria Botoșani și că nu este informat în momentul în care se ia o decizie.

“Cu mine nu vorbește nimeni. Am înțeles că a atribuit lucrarea. Cel care a câștigat lucrarea, să vină să-I pun la dispoziție sutele de kilograme de documentație. Avem documente la DSPSA care încă sunt valabile, DALI, expertize, proiect tehnic. Sunt sute de kilograme de documente pe care le vom pune la dispoziție și să hotărască cum corelează aceste documentații făcute în decursul anilor. Poate îl ajută pe proiectant tot ceea ce s-a făcut până acum”, a adăugat Eugen Țurcanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad