Connect with us

Sport

Reacția președintelui CSM Botoșani după scandalul împărțirii banilor pentru cluburile sportive

Published

on

O comisie formată din consilieri locali și angajați ai primăriei au decis ca toți banii alocați pentru sport, în 2021, să fie alocați clubului CSM Botoșani. Decizia a stârnit multe comentarii iar oficialii FC Botoșani și-au exprimat public nemulțumirea.

În replica, Cătălin Stoleru, președintele CSM Botoșani, susține că proiectul depus a fost unul foarte bun iar obiectivul este revenirea în Liga Zimbrilor.

“Din păcate, având în vedere că există o procedură în desfășurare (procedură de evaluare a programelor sportive conf legii 69/2000), inclusiv de contestații, mă tem că aș putea fi acuzat de influențarea comisiei de contestație. Prin urmare, fără a leza pe nimeni și fără a mă uită peste gard la vecinii noștri, ne abținem de la orice comentarii pe acest subiect până la finalizarea contestațiilor, venind în același timp cu precizarea că în acord cu legislația programelor sportive proiectul “Handbalul Botoșănean pe Harta performanței“ nu a încălcat nicio prevedere referitoare la ajutorul de stat, ale consiliului concurenței sau curții de conturi dar și a Legii 69/2000. Cred că având în vedere că am fost declarați câștigători în urmă analizei contextului în care se realizează finanțarea activități sportive prin acest program, ținând cont de principiile legislației și jurisprudenței europene, nu au fost identificate situații în care o astfel de măsură de sprijin nu este susceptibilă a implică elemente de natură ajutorului de stat. Totodată refuz din respect pentru sportul pe care îl reprezint (de departe cu cele mai mari realizări dintre toate sporturile de echipa din România) să comentez orice acuzații se aduc comisiei pentru că sunt sigur că au aplicat regulamentul licitației de programe. Rămân la părerea că membrii din comisia de contestații sunt oameni profesioniști și de bună credință și că vor aplica strict legislația cu privire la ajutorul de stat și legislația comunitară respectiv a Regulamentului UE nr. 1407/2013 (Regulamentul (UE) nr. 1407/2013 al Comisiei din 18 decembrie 2013 privind aplicarea articolelor 107 și 108 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene ajutoarelor de minimis, publicat în Jurnalul Oficial nr. L 352/ 24.12.2013). Pentru opinia publică voi preciza că proiectul nostru a fost unul onest cu cifrele pe față, un proiect în care am prezentat și punctele noastre forțe dar și pe cele slabe, astfel că după părerea mea și în urmă emulației  create de acest sport în rândul copiilor, această victorie în concursul de proiecte  poate fi semnalul că handbalul botosanean (cea mai tânăra echipa din Liga zimbrilor în anul precedent cu trei jucători la loturile naționale ale României) poate reveni în Liga Zimbrilor și poate reveni printre preferințele suporterilor dar și a copiilor din municipiul Botoșani”, a precizat Cătălin Stoleru.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad