Connect with us

Politica

BĂTĂLIA PENTRU ȘEFIA PNL BOTOȘANI. Tabăra PDL îl împinge pe prefectul județului să candideze

Published

on

Liberalii botoșăneni se pregătesc să-și aleagă conducerile organizațiilor municipale și județene iar în acest moment se vede mai mult ca oricând că în PNL Botoșani sunt două tabere.

Până astăzi la prânz erau doi candidați pentru funcția de președinte al organizației județene: deputatul Costel Șoptică și senatorul Cristian Achiței. Dar ceea ce se vehiculat de vreo două-trei săptămâni, s-a întâmplat astăzi, în ultima zi de depunere a candidaturilor. Conștienți că au șanse mici să-l învingă pe Șoptică, cei din tabăra PDL l-au împins în față pe prefectul Dan Nechifor, un politician cu vechime de vreo trei luni în PNL. Fiind un personaj politic nou, tabăra democrat-liberală din PNL speră să dea lovitura și să câștige alegerile de duminica viitoare după care să-l susțină pe premierul Florin Cîțu pentru cea mai importantă funcție în partid. Pe ultima sută de metri, în competiția pentru funcția de președinte PNL Botoșani a intrat și Mihai Țurcanu, fratele fostului președinte PNL Botoșani, Florin Țurcanu.

Bătălie va fi și pentru cele două funcții de prim-vicepreședinte. Din tabăra Șoptică vor candida Verginel Gireadă, Dan Oloeriu, Viorel Iliuță și Sorin Cornilă iar din tabăra Nechifor candidează: Cristian Achiței, Cristian Roman și Gabriel Alexandru.

Patru candidați la municipiu

Pentru funcția de președinte al organizației municipale Botoșani sunt numai puțin de patru candidați. Cristian Achiței și Ada Macovei reprezintă tabăra ex-PDL iar Viorel Iliuță și Sorin Cornilă sunt din tabăra lui Șoptică.

Alegerile în organizația municipală sunt programate pe 1 iulie iar cele din organizația județeană vor fi pe 3 iulie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad