Connect with us

Administratie

PĂLTINIȘ. Au investit 1,5 milioane de euro pentru a le asigura oamenilor o bătrânețe liniștită FOTO&VIDEO

Published

on

Primăria comunei Păltiniș este printre puținele primării din țară care au accesat bani europeni pentru a oferi o bătrânețe liniștită locuitorilor. Cu aproximativ 1,5 milioane de euro s-a realizat un centru de zi, un centru de preparare hrană, un serviciu de îngrijire la domiciliu și s-a asigurat funcționarea centrului pe o perioadă de trei ani.

Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș, spune că încă din 2006 s-a gândit să realizeze un astfel de centru. A preluat un vechi pichet de grăniceri de la Ministerul de Interne și tot a căutat finanțări pentru realizarea proiectului. Până la urmă, a reușit să obțină două finanțări europene, în valoare totală de aproximativ 1,5 milioane de euro din care s-a realizat și dotat noul centru și s-a asigurat funcționarea lui pe o perioadă de trei ani.

“Acest centru a început undeva în 2006, ca idee. În 2007 a apărut hotărârea de guvern prin care am făcut trecerea acestui spațiu și teren de la Ministerul de Interne la Primăria Păltiniș, pentru înființarea unui centru medico-social. Am depus un proiect în 2009, pe programele naționale care erau atunci. În 2011 a picat guvernul și a picat proiectul. Am luat-o de la capăt și până la urmă am ajuns să realizăm prin fonduri europene”, a precizat Costel Romanescu.

Astăzi a avut loc recepția proiectului “Înființare centru de zi pentru persoane vârstnice, a unui centru de preparare și distribuție hrană și a unei unități de îngrijire la domiciliu”, eveniment la care au participat medicul Diana-Loreta Păun – consilier prezidențial, Irina Loredana Stănculescu – consulul României la Cernăuți, Alexandrina Cernov – academician, mai mulți primari și o parte dintre beneficiari.

Potrivit autorităților locale, timp de trei ani, aproximativ 160 de persoane vârstnice din comuna Păltiniș vor beneficia de serviciile centrului. Este vorba de servicii sociale și medicale oferite de persoane calificate.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad