Connect with us

Administratie

Primăria Botoșani are de încasat 2 milioane de lei dar Ministerul Dezvoltării a blocat plățile: “Suntem în dificultate”

Published

on

Decizia ministrului Dezvoltării de a bloca plățile pe Programul Național de Dezvoltare Locală a dat peste cap planurile autorităților locale care sunt în situația de a sista lucrările deoarece nu au posibilitatea să achite facturile către constructori.

Primarul Cosmin Andrei spune că municipiul Botoșani are de încasat aproximativ 2 milioane de lei pentru lucrările care se execută la unitățile de învățământ.

“Municipiul Botoșani are 19 contracte semnate pentru reabilitarea școlilor și grădinițelor iar diferența de preț față de ceea ce am semnat cu Ministerul Dezvoltării și ceea ce mai avem de decontat, o reprezintă suma de 2 milioane de lei.  Bani pe care trebuie să-i suportăm din bugetul local, conform adresei primite. Există un impediment pentru a face rectificare bugetară și pentru a face plăți deoarece în bugetul aprobat nu am prevăzut aceste sume pe care trebuia să le decontăm de la Ministerul Dezvoltării. Suntem în impas mare și punem în dificultate și agenții economici care au contracte semnate cu noi. O parte dintre contracte sunt finalizate sau în curs de finalizare dar mai sunt instituții de învățământ unde mai aveam nevoie de timp pentru a finaliza lucrările. Mă refer la Grădinița Șotron, Liceul Dimitrie Negreanu, Grădinița 23, Liceul Petru Rareș. Grădinița 22, Școala 7 și Liceul Alexandru cel Bun. Sperăm ca premierul să revină asupra acestei adrese și să primim sumele chiar dacă presupune continuarea lucrărilor după rectificarea bugetară de la sfârșitul lunii iulie”, a spus Cosmin Andrei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad