Connect with us

National

Noi RELAXĂRI de la 1 iulie. Evenimente sportive cu mai mulți spectatori, nunți cu 300 de persoane și baruri deschise până la ora 2.00

Published

on

Florin Cîțu – premierul României a declarat, joi, după ședința de Guvern că, începând cu 1 iulie, se introduc noi relaxări în România. Se pot organiza concerte cu 2.500 de spectatori, condiții fiind distanțarea de 1 metru între persoane și, desigur, dovada vaccinării.

„Am modificat anexe din legea prin care s-a prelungit starea de alertă. Începând cu 1 iulie, în spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori. De asemenea, și evenimente culturale cu până în 2.500 de spectatori. Ce e peste trebuie să fie vaccinați.

Vor avea acces mai multe persoane la evenimentele private: 150 de persoane în exterior și 150 la interior”, a spus Florin Cîțu.

„Competițiile sportive se pot desfășura, în spațiile deschise sau închise, cu participare spectatorilor până la 50 la sută, în anumite condiții. Număr mai mare la spectacole în aer liber: peste 2.500 de spectatori, cu toate persoanele trebuie să fie vaccinate și cu reducerea spațiului alocat de la 2 mp la 1mp, și cu purtarea măștii. Evenimente private și mese festive: 150 de persoane în exterior și 100 în interior.

Evenimente private – nunți, botezuri – în interior sunt permise maximum 300 de persoane cu asigurarea a 2 mp pentru fiecare persoană, toate să fie vaccinate/ activitatea operatorilor economici se extinde până la ora 02.00. Baruri cluburi sunt deschise până la 02.00 dacă toată lumea este vaccinată, fără a depăși 70% din capacitatea spațiului. În unitățile de cazare nu mai există limitare la gradul de ocupare”, a mai explicat Florin Cîțu.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad