Connect with us

Politica

Federovici acuză guvernul că blochează plățile pe PNDL. Ministrul Dezvoltării reacționează pe facebook

Published

on

Președintele Consiliului Județean Botoșani a trimis un comunicat de presă prin care acuză guvernul condus de Florin Cîțu că blochează plățile pe Programul Național de Dezvoltare Locală.

Doina Federovici susține că în momentul de față, Consiliul Județean Botoșani are de încasat numai puțin de 7,5 milioane de lei pentru investițiile care se realizează prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

“Astăzi, pe adresa Consiliului Județean, dar și a tuturor autorităților locale din întreaga țară, fie primării, fie consilii județene, a sosit o notificare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin care se aduce la cunoștință că nu se mai decontează niciun leu din investițiile deja începute și finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Doar în cazul CJ Botoșani vorbim de facturi de aproximativ 7,5 milioane de lei pentru investițiile de modernizare a drumurilor județene pe care Guvernul nu le mai plătește, pentru că, citez, „a epuizat creditele bugetare alocate Programului Național de Dezvoltare Locală pentru anul în curs” și ne cere să sistăm lucrările. Prin această măsură, guvernul care s-a autointitulat „Guvernul investițiilor” devine de fapt „GROPARUL INVESTIȚIILOR”.

România nu se poate dezvolta fără investiții, iar actualul guvern demonstrează că singurele investiții pe care le face sunt doar în vorbe aruncate în vânt. A venit vremea să se apuce de treabă și să conștientizeze că România este mai mult decât câmpul de luptă dintre taberele sau „aripile” (cum le plăcea în trecut să se numească) din PNL.

Domnilor guvernanți, opriți-vă! Opriți bătaia de joc la care supuneți zi de zi autoritățile locale și pe toți românii”! Ajunge!”, este mesajul transmis de Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Astăzi la prânz, pe pagina de facebook a Ministerului Dezvoltării, ministrul Cseke Attila anunță că toate investițiile vor continua și că se vor face plăți până pe 20 iulie și apoi după rectificarea bugetară.

”Investițiile locale pot continua. Vom plăti, până în 20 iulie, toate facturile #PNDL depuse până în 15-17 iunie. Cele care sosesc după această dată vor fi plătite în vară, după rectificarea bugetară. Între cele două plăți nu va fi mai mult de o lună. Autoritățile locale pot face plățile din buget, cu decontare ulterioară, este o procedură legală obligatorie, obișnuită. Nu sistăm lucrările, nu oprim dezvoltarea!”, a precizat ministrul Cseke Attila.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad