Connect with us

Politica

Marius Budăi, despre noua lege a pensiilor: “Scopul este să sifoneze patru milioane de euro”  

Published

on

Ministrul Muncii a anunțat de mai multe ori în ultima perioadă că până la sfârșitul anului 2022 va fi aprobată o nouă lege a pensiilor. Ea promite că va fi o lege mult mai bună și va elimina toate inechitățile existente acum.

Deputatul PSD Marius Budăi, fost ministru al Muncii, consideră că România nu are nevoie de o nouă lege a pensiilor și spune că actuala lege poate fi îmbunătățită. El susține că de fapt se urmărește “sifonarea” unei sume mari de bani din bugetul statului.

“La această lege au lucrat experți din casele de pensii. Au lucrat profesori de matematică din domeniul academic. Nu avem pretenții că legea este perfectă dar hai să o îmbunătățim și să nu cheltuim patru milioane de euro pentru o nouă lege. Scopul este să sifoneze patru milioane de euro. Arunc în discuție că voi face și timp de doi-trei ani nu se întâmplă nimic la pensii. Prețurile cresc dar pensiile rămân la fel. Asta înseamnă scăderea puterii de cumpărare. E o perdea de fum împachetată, că va veni o lege. Dar până atunci ce fac pensionarii? Este folosită ca o scuză de a nu mări pensiile”, a spus Marius Budăi care a mai precizat că în ultimul an s-au făcut multe cheltuieli nejustificate.

“Spui că nu ai bani dar în 2020 s-a făcut rebranduirea mașinilor și s-au cheltuit câteva sute de mii de euro. Chiar era necesar în 2020, un an de pandemie și de criză, să cheltuim acei bani. Nu puteam aștepta până în 2021, 2022. Nu ai cum să le spui cetățenilor să te înțeleagă când tu ți-ai bătut joc de banii țării”, a adăugat Marius Budăi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad