Connect with us

Politica

Acuzații în PNL Botoșani: “Sunt niște manevre care aduc aminte de comunism”

Published

on

Liberalii botoșăneni sunt în plină campanie electorală, urmând ca la începutul lunii iulie să-și aleagă conducerile organizației municipale și organizației județene. În competiția pentru cea mai importantă funcție au intrat actualul președinte Costel Șoptică și senatorul Cristian Achiței.

Dacă unii liberali spun că Șoptică ar trebui să rămână președintele PNL Botoșani, alții susțin că s-au săturat să tot piardă în fața PSD-ului și vor un alt președinte. Eugen Țurcanu a anunțat că îl va susține pe Cristian Achiței dar în același timp acuză actuala conducere a PNL Botoșani de practici comuniste.

„Eu sunt un susținător declarat al premierului Cîțu și doresc o reformare a PNL-ului. La organizația județeană îl susțin pe domnul Cristian Achiței. Ultimele rezultate, atât la alegerile locale cât și parlamentare, au fost dezastruoase. Nu a avut loc nicio demisie de onoare și nicio asumare. Ca și cum nu s-a întâmplat nimic. Mereu s-au găsit scuze”, a spus consilierul municipal Eugen Țurcanu.

„Bănuiesc că iar vor organiza atât de bine alegerile, ca în 2017, încât iar vom vorbi la pereți. Își vor aduce o masă de manevră, să-și scoată majoritatea care și-o doresc și ulterior să-și delege pe cei favorabili domnului Șoptică. Sunt niște manevre care aduc aminte de sorgintea comunistă ca practici de organizare a alegerilor. Partidul Național Liberal ar trebui să aibă un mod mult mai cinstit și mai transparent de a face alegerile interne. Am un gust amar că de patru ani am stagnat în plan politic și nu am făcut nimic la Botoșani. Am câștigat doar în turul doi al alegerilor prezidențiale când meritul a fost exclusiv al președintelui Iohannis. Toate alegerile importante le-am pierdut. E momentul unei schimbări și unii ar trebui să înțeleagă că trebuie să meargă acasă sau să fie în planul doi-trei”, a mai spus Eugen Țurcanu care intenționează să candideze pentru o funcție în Biroul Politic Local.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad