Connect with us

National

Cum să alegi fructe şi legume fără pesticide în exces. Recomandările specialiştilor DSVSA

Published

on

În judeţul Suceava, autorităţile DSVSA au demarat controale în pieţe pentru depistarea fructelor şi legumelor tratate cu pesticide în exces. Unul dintre inginerii din echipa care a efectuat verificările a explicat cum ne putem da seama de faptul că fructele şi legumele au fost tratate cu pesticide în exces.

Cum să alegi fructe şi legume fără pesticide în exces. Chiar dacă valorile substanţelor care favorizează creşterea pot fi stabilite cu exactitate doar prin teste de laborator, există suficiente indicii care ar trebui să le dea de gândit clienţilor.

În cazul căpşunelor, este neuniformitate după calibru, formă şi culoare. Vă pot spune, fără analize, că nu au fost tratate atât de tare. Un produs tratat are culoarea roşu foarte aprins. Dacă luaţi produsul acesta acasă, veţi constata că dacă nu îl consumaţi astăzi, mâine începe să se înmoaie”, a explicat inginerul Teodor Coşuleanu de la Direcţia Agricolă Suceava pentru Adevărul.

Totodată, prospeţimea legumelor este un indiciu că nu au fost aduse de departe, iar acest lucru poate fi un indiciu important al faptului că nu au fost tratate cu diferite substanţe pentru a căpăta rezistenţă în timp.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad