Connect with us

National

Guvernul interzice cumulul pensie-salariu. Excepţie fac parlamentarii şi aleşii locali

Published

on

Proiectul privind cumulul pensie-salariu a fost adoptat în şedinţa de Guvern de miercuri. Potrivit acestuia, este interzis cumulul între pensie şi salariu pentru cei care lucrează la stat. Proiectul urmează să fie discutat în Parlament.

Cumulul pensie-salariu, interzis la stat. Potrivit documentului, este interzis cumulul între pensie şi salariu pentru cei care lucrează la stat, iar angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcţie şi care îndeplinesc condiţiile de pensionare pot continua activitatea, la cerere, până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, după ședința de Guvern, că s-a adoptat proiectul de lege care interzice cumularea pensiei cu salariul pentru bugetari. Întrebat de jurnalişti cum comentează avizul negativ primit de la Consiliul Legislativ, premierul a zis că este un aviz opţional.

„Este un aviz optional, l-am luat in considerare, noi credem ca nu este adevarat (ce sustine Consiliul Legislativ), vom merge in Parlament si acolo sunt singur ca proiectul de lge va putea fi imbunatatitit desi eu cred ca aste e forma corecta pentru Romania”, a menţionat Florin Cîţu la finalul şedinţei de Guvern.

Aleșii locali, parlamentarii, membrii CCR și ai Curții de Conturi, și nu numai, se numără printre bugetari exceptați din legea interzicerii cumulării pensiei cu salariul la stat. Funcțiile alese și funcțiile definite cu mandat în Constituție nu fac obiectul legii și pot cumula pensia cu salariul.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad