Connect with us

Sanatate

Curs de bandajare neuromusculară organizat în premieră la Botoșani. Au venit fizioterapeuți din mai multe zone ale țării GALERIE FOTO

Published

on

Centrul de recuperare WorkTape Medical Botoșani a organizat în premieră un curs de Taping, curs la care au participat specialiști din mai multe zone ale țării. Mihai Venedict, managerul WorkTape Botoșani, spune că este singurul curs de acest gen care se organizează în 2021, în România.

“Ne bucurăm că am reușit să fim gazda unui asemenea curs special, în premieră pentru Botoșani, cu sprijinul Physio Sport Therapy Academy, sub îndrumarea maestrului Vladimir Botezatu. 26 de specialiști din toată țara au venit la WorkTape Medical pentru singurul curs de taping advanced de anul acesta în România. Pe lângă fizioterapeuții WorkTape Medical, au fost prezenți specialiști din București, Brașov, Bacău și alte județe. Au fost învățate tehnici avansate folosite în traumatologie, ortopedie și nu numai. Deja ne simțim mai pregătiți pentru pacienții care ne trec pragul”, a precizat Mihai Venedict, managerul centrului WorkTape Medical Botoșani.

Benzile kinesiologice sunt folosite cu succes la nivel mondial în foarte multe afecțiuni ortopedice. Ca și metodă de tratament sau intervenție preventivă, bandajarea medicală neuromusculară are o importanță semnificativă în vindecarea rapidă a traumatismelor.

Cursul este destinat să ofere profesioniștilor, specializați în recuperarea medicală, posibilitatea de a spori cunoștințele teoretice și practice în prevenirea și tratarea leziunilor prin tehnici de aplicare a benzilor kinesiologice.

În cadrul noțiunilor teoretice au fost prezentate aspecte privind cunoștințele generale despre bandajarea kinesiologică, patologiile sistemului locomotor, tratamentul și recuperarea post-traumatică, principiile de prevenție și tratament, tehnici noi și combinate de bandajare kinesiologică.

Partea teoretică a cursului a fost urmată de o prezentare a celor mai frecvente traumatisme; fiecare traumă cuprinde anatomia acesteia, generalități, cauze, prevenție și tratament, tehnicile de aplicare a benzilor atât în faza acută, cât și în faza post acută.

În cadrul acestui curs, au fost însușite cunoștințe teoretice și practice despre bandajarea medicală în cazul traumatismelor genunchilor, umărului, malformațiilor, patologiilor coloanei vertebrale și a patologiilor degenerative ale articulațiilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad