Connect with us

AGRICULTURA

Centru de vaccinare la Stațiunea Popăuți: “Invităm toți fermierii să vină și să se vaccineze pentru că este în avantajul lor”

Published

on

Conducerea Stațiunii de Cercetare Popăuți, în parteneriat cu Asociația Moldoovis, Prefectura și Direcția de Sănătate Publică organizează în perioada 11-13 iunie un centru de vaccinare la care sunt așteptați cât mai mulți fermieri din județul Botoșani.

Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare și totodată președintele Asociației Moldoovis, spune că își dorește să organizeze în toamnă târgul de la Popăuți iar la finalul anului intenționează să organizeze balul fermierilor. Din acest motiv, el a făcut apel la fermierii botoșăneni să se vaccineze.

“Este o acțiune în colaborare cu Prefectura. Am zis că trebuie să intră în normalitate cu tot ce înseamnă acțiunile Asociației Moldoovis și mă refer la târgul de la Popăuți, de balul fermierilor, de întâlnirile noastre de lucru. Îmi doresc să fie vaccinați pentru a ne proteja unul pe altul și de a ne proteja familiile. Am considerat oportun să organizăm la Stațiunea de Cercetare Popăuți un centru de vaccinare. Invităm toți fermierii să vină și să se vaccineze pentru că este în avantajul lor. Fermierii sunt cei care produc hrana pentru cetățenii județului Botoșani, intră în contact cu cumpărătorii și este obligatoriu să se protejeze pe ei și să protejeze cumpărătorul”, a spus Ionică Nechifor.

În plus, președintele Asociației Moldoovis susține că în următoarele luni va organiza mai multe întâlniri cu fermierii în care aceștia vor fi informați cu privire la proiectele pe care le pot demara.

“Vreau ca aceste întâlniri cu fermierii să le putem organiza pentru că suntem într-o perioadă de tranziție în ceea ce privește politica agricolă comună. În luna august, România va finaliza în totalitate PNRR-ul. Vreau ca fermierii din județul Botoșani să fie informați și să fie îndrumați. Aceste acțiuni nu le vom putea organiza dacă nu suntem vaccinați. Eu m-am vaccinat pentru că am simțit nevoia de a merge la întâlnirile la care sunt solicitat (…) Dacă lucrurile vor intra în normalitate, ne dorim să organizăm târgul. Fermierii sunt dornici să participe la un eveniment de acest gen. Chiar dacă va trebui să-l organizăm la o scară mai mică, tot îl vom organiza”, a adăugat Ionică Nechifor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad