Connect with us

Politica

Marius Budăi: Guvernul cere 100 de milioane de euro de la UE care să fie cheltuiți pentru înghețarea pensiilor și mărirea vârstei de pensionare

Published

on

Fostul ministru al Muncii acuză guvernul PNL-USR că vrea să cheltuiască 100 de milioane de euro pentru un sistem informatic, licențe și tot felul de aplicații dar în același timp intenționează să mărească vârsta de pensionare la 70 de ani.

“Guvernul PNL-USR-PLUS cere 100 de milioane de euro, de la UE, care să fie cheltuiți pentru înghețarea pensiilor, mărirea stagiului de cotizare și a vârstei de pensionare!

Astfel, potrivit proiectului, digitalizarea și informatizarea Casei Naționale de Pensii Publice sunt estimate la 100 de milioane de euro, dintre care 4 milioane de euro sunt destinați Băncii Mondiale, pentru întocmirea proiectului.

Relicențierea aplicațiilor deja folosite, de la o anumită companie, este estimată la alte 3 milioane de euro.

Emiterea de taloane electronice de pensie este estimată la alte 2 milioane de euro, în condițiile în care majoritatea pensionarilor români, cu precădere din mediul rural, preorășenesc, dar, într-o oarecare măsură, și urban nu are acces la Internet, nu deține mijloace electronice performante și nici cunoștințele necesare accesării acestuia.

Înlocuirea unor aplicații mai costă 3,8 milioane de euro, alte licențe – 5 milioane de euro, sistemul informatic integrat – 23 de milioane de euro, securitatea cibernetică – 14 milioane de euro și tot așa.

Toate acestea pentru ca vârsta de pensionare să fie mărită la 70 de ani, vechimea pentru pensionarea anticipată să devină 43 de ani (35 de ani stagiul complet, plus 8 ani), iar pensiile să fie înghețate!

Si pentru că tot spuneau că nu au bani de pensii și deficitul la bugetul de asigurări sociale s-a mărit, au găsit și “soluția”. Adică, iau mai mulți bani din pilonul I și îi mută la pilonul II, mărind contribuția”, a scris Marius Budăi pe facebook.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad