Connect with us

National

Certificatul de vaccinare, lansat în România pe 1 iulie. VEZI CINE va folosi „pașaportul COVID-19”

Published

on

Certificatul verde de vaccinare COVID-19 va fi disponibil în România de la 1 iulie și va putea fi folosit doar de 3 categorii de persoane. Medicul Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat și cum va putea fi obținut acest certificat de vaccinare.

„Certificatul verde de vaccinare va fi lansat pe 1 iulie la nivel european, iar România este în grafic în acest moment cu procedurile pentru ca certificatul să fie disponibil începând cu această dată”, a anunțat, joi, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, în conferința de presă săptămânală.

Autoritățile vor lansa o platformă online securizată, creată de STS, de unde va putea fi descărcat certificatul. Prima testare pentru certificatul verde digital a fost făcută cu succes în luna mai.

Autenticitatea certificatului va fi garantată de un cod QR. Acest cod QR va putea fi scanat la punctul de trecere vamală, iar certificatul va putea fi prezentat atât pe hârtie, cât și pe telefon.

Întrebat de unde se va descărca certificatul verde, Andrei Baciu a spus că va fi creat „un site, o platformă, unde putem crea un cont și primim pe mail un link de unde putem descărca acest certificat.”

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad