Connect with us

Evenimente

Bărbat cercetat după ce a prezentat polițiștilor un certificat fals

Published

on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un tânăr, care a prezentat la control un certificat de pregătire profesională falsificat.

Astăzi, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, un cetățean român, în vârstă de 35 de ani, care se afla la volanul unui ansamblu de vehicule format din cap tractor şi semiremorcă, înmatriculate în Franţa.

La control, bărbatul a prezentat mai multe documente, printre care şi certificatul de pregătire profesională cu însemnele autorităţilor române.

În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră, aceştia au constatat că certificatul de pregătire profesională nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Tânărul a declarat că în urmă cu patru ani, fiind în Franța, i-au fost furate toate documentele. Ulterior a solicitat eliberarea altor documente, dar pentru că era plecat din ţară, certificatul în cauză a fost ridicat de către un prieten pe bază de procură notarială, fără ca el să aibă cunoştinţă că este un document falsificat.

Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad