Connect with us

National

REGULI noi pentru turiștii care merg vara aceasta pe litoral

Published

on

Marea relaxare a început, timid, pe 15 mai, când s-a renunțat la măștile de protecție în spațiile deschise și la restricțiile nocturne, și a continuat, astăzi, cu o nouă etapă de relaxări. Premierul Florin Cîțu susține, însă, că revenirea la normalitate prin relaxarea restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de Covid-19 se va face în trei etape, prima fiind cea de astăzi, iar ultima pe 1 august. Cum vacanța de vară bate la ușă, un ordin comun al miniștrilor Sănătății, Economiei și Mediului, publicat în Monitorul Oficial, reglementează distracția de la malul mării.

Astfel, potrivit ordinului citat, plajele vor fi folosite în limitele de capacitate, administratorii putând restricționa accesul dacă acestea sunt depășite sau distanța fizică nu poate fi menținută.
Totodată, ca măsură de reducere a transmiterii virusului SARS-CoV-2, administratorii pot apela la metoda rezervării online sau telefonic pe anumite perioade de timp sau la adoptarea de ore strategice de funcționare sau criterii de închidere flexibile.
Ordinul prevede respectarea unei distanțe de 2 m (stânga/dreapta, față/spate) între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite. Scaunele, șezlongurile și umbrele trebuie folosit individual, fără ca aceste echipamente să fie împărțite între persoane care nu sunt membri de familie. Înainte și după utilizare acestea trebuie dezinfectate, relatează HotNews.ro.
Sursa: REALITATEA.NET
Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad