Connect with us

Cultura

Trei zile de sărbătoare pentru ucrainenii din județul Botoșani FOTO&VIDEO

Published

on

Ucrainenii din județul Botoșani păstrează tradiția și an de an se întâlnesc și organizează manifestări culturale dedicate lui Taras Sevcenko, poetul național al Ucrainei.

De obicei, aceste manifestări sunt organizate în luna martie dar pandemia și restricțiile impuse de autorități i-au determinat pe reprezentanții Filialei Botoșani a Uniunii Ucrainenilor din România să amâne evenimentul. Profitând de măsurile de relaxare, Victor Semciuc, președintele Filialei Botoșani a UUR, a decis să organizeze la sfârșitul acestei săptămâni festivitățile dedicate poetului național ucrainean Taras Hrehorovici Sevcenko.

O primă acțiune a fost organizată ieri în localitatea Rogojești, unde este o importantă comunitate de ucraineni. Astăzi, la un restaurant din municipiul Botoșani a fost organizat un spectacol în care au fost recitate poezii scrise de Taras Sevcenko și interpretate cântece în limba ucraineană. La eveniment au participat trei primari din Ucraina care în ultimii ani s-au implicat în diverse activități culturale.

Mâine, la ora 14.00, la căminul cultural din Cândești, va începe un spectacol de promovare a culturii și tradițiilor ucrainene. Pe scenă vor urca formații artistice din Ucraina și din localitatea Rogojești.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad