Connect with us

stiri

Covoare asfaltice pe patru drumuri județene

Published

on

Potrivit programului de întreținere întocmit de DJDP, în acest an, se vor turna covoare asfaltice pe DJ 208C Mesteacăn – Vorona (5,3 kilometri), DJ 292 Vorniceni – Săveni (15,7 kilometri), DJ 298 Dumeni – Dragalina (5,2 kilometri) și DJ 208D Bucecea – limită cu județul Suceava (2 kilometri).

Guvernul României a alocat pentru drumurile judeţene şi comunale doar 13,228 de milioane de lei. Suma este cu 30% mai mică decât cea care a fost pusă inițial în dezbatere publică. 4,228 de milioane lei au fost repartizate unităților administrativ-teritoriale, iar nouă milioane lei DJDP. Chiar dacă aceste sume sunt blocate, Hotărârea prin care au fost alocate fiind contestată de prefectul județului, Consiliul Județean asigură DJDP sumele necesare pentru încheierea primului contract subsecvent din acordul cadru în vederea efectuării lucrărilor urgente la drumuri.

Reamintim că magistrații Tribunalului Botoșani au apreciat, în primă instanță, drept just și legal modul în care Consiliul Județean a împărțit banii, dar prefectul a anunțat că atacă decizia la Curtea de Apel Suceava. „Sperăm ca și acest proces să se finalizeze cât mai repede. Chiar dacă  banii sunt foarte puțini, avem nevoie de ei pentru drumurile județului”, a afirmat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad