Connect with us

Administratie

Spital modern ținut închis de mai bine de șase luni: “Nu înțeleg de ce face o campanie mincinoasă” FOTO&VIDEO

Published

on

Municipiul Botoșani are un spital modern, cu toate dotările necesare inclusiv stație de oxigen, dar care stă închis de mai bine de șase luni. Spitalul Municipal de Boli Cronice și Îngrijiri Paliative este finalizat din luna octombrie a anului trecut dar autoritățile locale nu au fost în stare să îl racordeze la utilități.

Compania Națională de Investiții (CNI) a realizat în municipiul Botoșani un spital modern, în apropierea Spitalului de Recuperare. În octombrie 2020, cu o întârziere de un an, lucrările au fost finalizate dar spitalul nu a putut fi deschis deoarece nu era racordat la apă, canalizare și energie electrică, utilitățile fiind în sarcina Primăriei Botoșani. Deși au știut că lucrările se apropie de finalizare, reprezentanții Primăriei Botoșani nu au făcut nici măcar licitațiile pentru racordarea la utilități a noului spital. Reprezentantul firmei Victor Construct spune că din octombrie tot solicită Companiei Naționale de Investiții să facă recepția lucrărilor dar răspunsul a fost negativ deoarece Primăria Botoșani nu a rezolvat problema utilităților.

Pentru că s-a speculat că lucrările nu ar fi finalizate, reprezentatul firmei Victor Construct a organizat o conferință de presă în noul spital pentru a arăta că singura problemă nerezolvată este a Primăriei Botoșani.

“Cei de la CNI nu doresc să facă recepția lucrărilor fără să aibă utilități. V-am chemat să facem o prerecepție, este o procedură atipică dar cred că este corectă pentru informarea botoșănenilor. Spitalul este gata în totalitate. Noi suntem dispuși să facem orice fel de recepție, să fie preluat acest obiectiv pentru că suntem prinși cu garanția și mai avem de luat bani. Obiectivul este finalizat de anul trecut, din luna octombrie. În luna februarie am revenit cu o echipă și am refăcut o parte din lucrări în subsol. Spitalul este racordat la o canalizare provizorie și a refulat când au fost ploi. De fapt, toate utilitățile sunt provizorii. Inclusiv rețeaua electrică, nu putem porni toată tehnologia. (…) Ultima discuție cu domnul primar am avut-o la întâlnirea de la Biserica Sf. Gheorghe. L-am invitat pe domnul primar… ca să nu mai fie dezinformat, să vină și să vadă spitalul. A zis că o să-mi dea un răspuns. Între timp a apărut un articol că nu e gata spitalul. Prejudiciu de imagine poate aduce prin conferințele astea de presă prin care dezinformează. De la preluarea mandatului, duce așa un soi de campanie împotriva firmei, așa acidă, cu răutate. Nu înțeleg de ce. Noi nu avem altă corespondență cu primăria Botoșani decât prin înscrisuri oficiale. Îi înțeleg supărarea domnului primar că a ajuns să conducă o instituție în prag de faliment dar nu înțeleg de ce face o campanie mincinoasă”, a spus Radu Mihalachi, reprezentantul firmei Victor Construct.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad