Connect with us

Politica

Marius Budăi: “Guvernul fantasticului Cîțu ne vrea săraci!”

Published

on

Guvernul condus de premierul Florin Cîțu nu este de acord cu salariul minim la nivelul Uniunii Europene. Decizia luată luată Cîțu a este criticată de social democratul Marius Budăi, fostul ministru al Muncii.

“Este inadmisibil ca Guvernul României, în contradicție cu deciziile Parlamentului, să trimită circulare europarlamentarilor români, prin care li se recomandă să voteze împotriva intenției CE de instituire a unui salariu minim la nivelul UE!

Domnule Cîțu, vă rog să citiți următoarele articole din Constituția României!

ARTICOLUL 41

(2) Salariaţii au dreptul la MĂSURI DE PROTECȚIE SOCIALĂ. Acestea privesc securitatea şi sănătatea salariaţilor, regimul de muncă al femeilor şi al tinerilor, INSTITUIREA UNUI SALARIU MINIM brut pe ţară, repausul săptămânal, concediul de odihnă plătit, prestarea muncii în condiţii deosebite sau speciale, formarea profesională, precum şi alte situaţii specifice, stabilite prin lege.

ARTICOLUL 47

(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor UN NIVEL DE TRAI DECENT”, este mesajul deputatului Marius Budăi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad