Connect with us

Evenimente

Exerciţiu ISU la o fabrică de prelucrare a lemnului din comuna Răchiți

Published

on

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani desfăşoară, joi seară, începând cu ora 20.00, un exerciţiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă de amploare produse la o fabrică de prelucrare a lemnului și metalului din comuna Răchiți, dar şi în zonele adiacente acesteia.

Scenariul presupune producerea unei explozii în interiorul silozului de rumeguș, urmată de un incendiu care se extinde la depozitul de cherestea și uscător.

Exerciţiul urmăreşte testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale acestora vor participa și forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, UPU-SMURD, Direcției de Sănătate Publică, dar și angajații fabricii.

Cetățenii care locuiesc în apropierea fabricii trebuie să știe că este vorba de un exercițiu, iar siguranța acestora nu este pusă în pericol.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad