Connect with us

National

Cumpărăturile cu cash ar putea fi plafonate

Published

on

Comisia Europeană dorește să evite spălarea de bani, obținuți prin activități ilegale. Astfel, cumpărăturile cu bani cash ar putea fi plafonate la 10.000 de euro, în toate țările din UE.

În Europa, cea mai mare parte a câștigurilor din activități infracționale sunt bani cash. Ulterior, capitalul este investit în bunuri de mare valoare, precum autoturisme, apartamente sau alte proprietăți imobiliare. Astfel, originea ilegale a banilor este disimulată.

În prezent, legislația în vigoare se aplică doar pentru agenții economici care fac plăți sau primesc sume de peste 10.000 de euro.

Comisia Europeană a propus, însă, un proiect, prin care ar urma să fie plafonate toate tranzacțiile cu numerar, la suma de maxim 10.000 de euro.

Inițiativa ar putea face dintr-o serie de alte norme, pe care Comisia Europeană le va prezenta în luna iulie. Totodată, se dorește și înființarea unei instituții care să se ocupe de prevenirea spălării de bani, dar și actualizarea normelor legislative, aplicate în aceste cazuri.

Sursa: Antena3

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad