Connect with us

Administratie

Campus în valoare de 10 milioane de euro într-o comună din județul Botoșani: “Vrem schimbarea profilului liceului” FOTO

Published

on

Liceele teoretice din comunele județului Botoșani nu au viitor iar autoritățile locale vor să le transforme în unități de învățământ cu profil tehnic. Pentru a reuși, trebuie să investească sume mari, care depășesc cu mult bugetele locale.

Un exemplu este comuna Pomârla care investește 1,4 milioane de euro în modernizarea Liceului Anastasie Bașotă și în același timp pregătește un proiect pentru un campus tehnic.

“După toate problemele pe care le-am avut, am reușit anul trecut să începem lucrările iar acum suntem într-un stadiu foarte avansat. Acoperișul este schimbat în totalitate, avem finisaje exterioare pe aproape 80% din clădire. Instalația electrică este schimbată, instalația termică este montată. Urmează să facem forajele pentru pompele de căldură. Constructorul s-a angajat ca în această toamnă să termine lucrările”, a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

Cea mai mare provocare pentru autoritățile locale este realizarea unui campus tehnic. Deja s-au făcut primii pași și se încearcă obținerea unei finanțări europene.

“Speranțele noastre se îndreaptă spre noul exercițiu cu fonduri europene. Cu siguranță vor fi fonduri consistente în zona educațională. Asta înseamnă școli, grădinițe, școli profesionale, campusuri. Noi avem în vedere un campus tehnic și schimbarea profilului liceului. Nu va fi ușor pentru că vorbim de o finanțare foarte mare, undeva la zece milioane de euro. Este enorm pentru o comună care are 100.000 de euro venituri proprii într-un an. Așteptăm ghidurile de finanțare. Vom face primii pași și vom fi cât de cât pregătiți. Facem studiul de fezabilitate, trebuie să facem un plan urbanistic zonal”, a adăugat primarul comunei Pomârla.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad