Connect with us

Administratie

Primăria Botoșani va cumpăra cinematograful Unirea: “Avem un cost de aproximativ 400.000 lei”

Published

on

După mai multe demersuri făcute, Primăria Botoșani va achiziționa Cinematograful Unirea. RADEF și-a dat acordul pentru cedarea cinematografului către Primăria Botoșani dar pentru că este în insolvență, trebuie și aprobarea lichidatorului.

Primarul Cosmin Andrei spune că pentru a prelua cinematograful, Primăria Botoșani va trebui să achite 400.000 lei, sumă care reprezintă datoriile acumulate în ultima perioadă. Ulterior, Primăria Botoșani va încerca să obțină o finanțare europeană pentru reabilitarea clădirii și transformarea ei într-un centru cultural.

“La sfârșitul lunii intrăm cu o hotărâre de Consiliu Local pentru achiziția cinematografului Unirea. Încă nu am primit un acord al lichidatorului. Avem doar acordul RADEF. Avem un cost de aproximativ 400.000 lei pentru plata datoriilor de la cinematograf. Am semnat solicitarea către lichidator. Dacă va ajunge până la ședința din această lună, avem nevoie de un vot al Consiliului Local și nici nu mă gândesc că nu vor vota consilierii. Este un obiectiv pe care îl putem reabilita cu fonduri europene. Nu vreau să fac reabilitarea cu bani din bugetul local. Doresc să achiziționez mai multe imobile care sunt monument istoric și suprafețe de teren. Nu doresc să vând nimic, nu vreau să pierd nimic. Dacă trebuie să cumpărăm teren pentru extinderea unei străzi, sunt dispus să fac acest lucru dar am nevoie de votul din Consiliul Local”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad