Connect with us

Administratie

Primăria Botoșani mizează pe același avocat: “Am avut o discuție și am stabilit următorii pași”

Published

on

Deși a pierdut procesul la Curtea de Apel Suceava și are de achitat 100 de milioane lei în urma falimentului SC Termica SA, Primăria Botoșani va fi reprezentată în continuare de același birou de avocatură.

Primarul Cosmin Andrei spune că a avut deja o discuție cu reprezentanții acestui birou de avocatură care pregătește procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

“Mergem cu același avocat care cunoaște foarte bine speța. Suntem presați de timp și nu cred că vom câștiga mai mult prin schimbarea casei de avocatură sau prin reprezentarea juriștilor. Am avut o discuție cu avocatul și am stabilit pașii următori pe care îi vom parcurge. Sunt șanse să blocăm această executare silită. Am invocat o excepție de neconstituționalitate la Înalta Curtea de Casație și Justiție. Să vedem dacă va fi admisă”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Edilul municipiului spune că în cazul în care primăria va fi obligată să plătească suma de 100 de milioane lei, 98% din acești bani ar urma să intre în bugetul statului.

“Vom cere un ajutor de la Guvernul României pentru că principalul creditor este statul român prin Direcția Generală de Finanțe. În tabelul creditorilor au un procent de peste 98%. Ministerul Finanțelor are de recuperat peste 98% din sumă. Dacă ar veni banii de la guvern, s-ar întoarce în conturile statului român”, a adăugat Cosmin Andrei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad