Connect with us

Sport

PERFORMANȚĂ. Două medalii de aur, una de argint și trei de bronz cucerite de luptătorii botoșăneni la CN

Published

on

Ȋn perioada 6 – 9 mai 2021, la Tg. Mureș s-a desfășurat Finala Campionatului Național de Lupte la categoria de vârstă U 15, la toate cele trei stiluri:  lupte greco-romane, lupte libere, lupte feminine. A fost o participare numeroasă (la unele categorii de greutate au concurat și câte 16 sportivi) deoarece sportivii clasați  pe locul I vor participa la Campionatul European, care se va desfășura în perioada 29 – 31 mai 2021,  în Bulgaria.

Liceul cu Program Sportiv Botoșani a participat cu sportivi la 8 din cele 11 categorii de greutate. Din delegație au făcut parte și cei 5 sportivi care sunt și componenți ai lotului care își desfășoară pregătirea la Centrul Național U 15 de la Suceava.

Datorită numărului mare de luptători participanți și a măsurilor restrictive impuse de  situația sanitară existentă,  competiția s-a desfășurat pe parcursul a 4 zile.

La terminarea competiției, Liceul cu Program Sportiv Botoșani a ocupat locul I într-un clasament al cluburilor participante, cu următorul bilanț: doi campioni naționali, un vicecampion național, trei locuri III și un loc V care a punctat și a contat în alcătuirea clasamentului pe cluburi. Pe locul II s-a situat Farul Constanța iar pe locul III Heracle Timișoara.

Cei doi campioni sunt:

  • Eduard – Alexandru Ghețău la categoria 44 kg. Este elev al L.P.S. Botoșani, ȋn clasa a VIII-a, practică luptele de 4 ani și este component al C.N.P. U15 Suceava, fiind pregătit de prof. Baciu Victor.
  • Emanuel Lekner la categoria 68 kg. Este elev al Școlii Generale Nr. 1 Dobȃrceni, ȋn clasa VIII-a, a practicat luptele libere la Petrila, iar din clasa a V-a practică luptele greco-romane la LPS Botoșani și a fost component a C.N.P. U15 Satu Mare, fiind pregătit de prof. Baciu Victor.

La aceeași competiție, Roberto Lupașcu a devenit vicecampion național la categoria 85 kg. Este elev al Școalii Generale Buzeni, în clasa a VIII-a, practică luptele greco-romane de 4 ani și este component al C.N.P. U 15 Suceava – pregătit de prof. Baciu Victor.

Medaliații cu bronz, ȋn ordinea categoriilor de greutate sunt:

  • Cozma Ionuț-Octavian, categoria 38 kg. Este elev al L.P.S. Botoșani, ȋn clasa a VI-a și practică luptele de 6 ani. Este component al C.N.P. U 15 Suceava, fiind pregătit de prof. Baciu Victor.
  • Olariu Alin, categoria 48 kg. Este elev al L.P.S Botoșani, ȋn clasa a VIII-a și practică luptele de 4 ani. Este component la C.N.P. U 15 Suceava, fiind pregătit de prof. Iacob Dan.
  • Țăpoi Alexandru, categoria 62 kg. Este elev al L.P.S. Botoșani, ȋn clasa a VIII-a și practică luptele greco-romane de 4 ani. Este component la C.N.P. U 15 Suceava- pregătit de prof. Baciu Victor.

Pe Locul V, care a punctat pentru clasamentul final pe cluburi s-a situat Huțanu Alexei, categoria 100 kg., elev al L.P.S. Botoșani, în clasa a VII-a, practică luptele de 2 ani și este pregătit de prof. Baciu Victor.

La aceasta frumoasă performanță, în afară de profesorii catedrei de lupte au mai contribuit: conducerile unităților școlare de unde provin acești minunați sportivi, antrenorii loturilor  unde  medaliații  au fost periodic în pregătire și evident părinții acestora  care au investit încredere în ei, i-au sprijinit și îndrumat către acest sport.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad