Connect with us

Administratie

O nouă licitație pentru Teatrul Eminescu: “Peste 3-4 luni îmi doresc să semnăm contractul”

Published

on

Primăria municipiului Botoșani organizează o nouă licitație pentru execuția lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu. Potrivit primarului Cosmin Andrei, în cazul în care nu vor fi contestații la licitație, în toamnă ar trebui să înceapă lucrările de reabilitare.

Avantajul este că primăria are proiectul tehnic deja realizat iar după finalizarea licitației și desemnarea unui constructor, pot începe lucrările.

“Estimez ca într-o săptămână să fie publicată documentația pentru licitație. Sunt convins că va fi interes și vom avea oferte depuse. Din păcate termenele sunt destul de largi, până la 100 de zile. Peste trei-patru luni îmi doresc să ies în fața botoșănenilor și să semnăm contractul de lucrări. În varianta optimistă, în toamnă putem avea un constructor care să demareze lucrările. Proiectul tehnic îl avem și intrăm direct la execuție. Îmi doresc un constructor care să evalueze bine oferta și să poată duce la îndeplinire acest obiectiv”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Inițial, valoarea lucrărilor a fost estimată la 5 milioane de euro. Pentru că nu s-au realizat la timp și toate prețurile au crescut semnificativ, începând de la manoperă și până la materialele de constructive, s-a ajuns ca valoarea lucrărilor să fie acum de 12 milioane de euro. Aproximativ 5 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile iar diferența trebuie asigurată de primărie.

“Va trebui contractat un credit. Altă variantă nu există. Din bugetul local nu putem plăti cofinanțarea de la teatrul Mihai Eminescu. Sumele exacte le vom avea după licitație. Am toată determinarea să avem teatrul reabilitat”, a adăugat primarul Cosmin Andrei.

Lucrările la Teatrul Mihai Eminescu trebuie finalizate până la 31 decembrie 2023.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad