Connect with us

Educatie

Ministrul Educației: “Se păstrează inclusiv regula aerisirii claselor”

Published

on

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, de săptămâna viitoare, în exteriorul școlii (în spațiile deschise) se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție.

Totuși, ministrul Educației spune că trebuie păstrată regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările.

Săptămâna viitoare (17-23 mai) în școlile din 2.527 de localități toți elevii vor putea merge la școală, cu prezența fizică (Scenariul verde). Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situație (90%).

„Sperăm să se confirme trendul descendent, astfel încât și în București elevii să vină fizic la cursuri. În școli se respectă regulile mai bine decât în alte instituții. Se păstrează inclusiv regula aerisirii claselor”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În 654 localități, în care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, cursurile se vor desfășura în continuare în online (Scenariul galben). Adică, elevii claselor a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a10-a și a 11-a. Este vorba de 300.000 elevi, reprezentând circa 10%.

Scenariul Roșu, care înseamnă suspendarea tuturor activităților cu prezență fizică, se aplica școlilor din localitățile care ar putea fi carantinate, precum și claselor în care s-au înregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SarsCOV.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad