Connect with us

National

Femeie din Botoșani cu o tumoră cerebrală agresivă de 10 centimetri, operată de medicii ieșeni

Published

on

O femeie de 47 de ani din Botoşani a fost operată de o tumoră la cap, de 10 centimetri. Aceasta s-a prezentat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi după ce a constatat că a început să aibă dureri de cap foarte intense.

Trei ore a durat operația făcută de medicii ieșeni, care au folosit tehnologia modernă, utilizând preparatul Gliolan pentru a creşte calitatea vieţii pacientei.

“Pacienta în vârstă de 47 de ani s-a prezentat în unitatea noastră medicală cu dureri de cap foarte intense. În urma investigaţiilor făcute, s-a descoperit un glioblastom, o tumoră cerebrală malignă destul de agresivă, dar şi foarte voluminoasă, acesta având aproximativ 10 cm.

A fost nevoie să intervenim chirurgical pentru a elimina tumora. Am folosit tehnologia modernă şi aici vorbim de utilizarea intraoperatorie de fluorescenţa prin 5-ALA – preparatul Gliolan. Am reuşit o localizare, delimitare şi implicit o rezecţie de 98 la sută a tumorei, îmbunătăţind prognosticul şi crescând calitatea vieţii pacientei”, a declarat medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochicurgie din Iaşi.

Citește mai mult pe Antena3

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad