Connect with us

National

Raed Arafat, noi detalii despre marea relaxare din România: Săptămâna aceasta discutăm reluarea mai multor activităţi

Published

on

Raed Arafat a venit cu noi declaraţii cu privire la relaxarea măsurilor restrictive luate pentru a preveni infecţia cu coronavirus.

Raed Arafat, noi detalii despre marea relaxare din România. Şeful DSU susţine că săptămâna aceasta discutăm reluarea mai multor activităţi.

„Suntem peste tot cu verde. Sunt mai multe lucruri comasate. S-au luat măsuri echilibrate, dar necesare. S-au suparat mai muşţi pe noi, dar doar aşa am putut echilibra situaţia. Vine şi vaccinarea, avem un procent mare de persoane vaccinate în anumite oraşe, iar asta reduce şi transmiterea. Să vedem acum cum va fi evoluţia săptămâna aceasta.  Concluzia că am scăpat nu trebuie luată aşa devreme. Rămânem cu masca, trebuie să respectăm regulile. Urmează să se vină săptămâna aceasta cu noi decizie de reluare a unor noi activităţi. Numărul total nu e suficient ca să spunem că am învins. Trebuie să vaccinăm 60% din populaţie.”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Despre spitalele suport COVID:

„Spitalele mixte şi cele suport COVID îşi vor relua activitatea normală în momentul în care nu or să mai existe pacienţi la terapie intensivă.  Vedem dacă se vor vedea efectele sărbătorilor de Paşte!”

Despre revenirea la şcoală:

„E foarte greu să spunem care vor fi creşterile. România a lucrat foarte bine pe partea de incidenţe. E o lecţie pozitivă de luat. S-au stabilit reguli locale şi apoi s-au extins. Această abordare a avut impactul ei. Merge încet, dar sigur!”

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad