Connect with us

Administratie

Cătălin Silegeanu îi oferă trei soluții primarului Cosmin Andrei pentru a achita datoria către Termica

Published

on

COMUNICAT. Cosmin Andrei, primarul problemelor, deși se anunța ca fiind un primar al soluțiilor!​ Ce pot să zic, decât că sper că nu ne-am luat “țeapă”, cu primarul ales de majoritatea dintre botoșăneni!

Nu aș fi făcut o asemenea afirmație, dacă până acum domnul Cosmin Andrei ar fi venit cu soluții la diversele situații cu care se confruntă Primăria Municipiului Botoșani.

Din contră, domnia sa se arată copleșit de problemele pe care le întâmpină în calitatea sa de edil-șef al Botoșaniului și chiar amenință că își depune mandatul de primar.

​Cea mai arzătoare problemă din acest moment în ceea ce privește municipalitatea botoșăneană este cea privind pierderea proceselor cu lichidatorul Termica și plata către acesta a unei sume fabuloase de 100 milioane lei, ceea ce înseamnă încasările din taxele și impozitele botoșănenilor pentru următorii doi ani și jumătate.​ Situația critică în care se află Primăria Botoșani a fost expusă în spațiul public de către primarul nostru, într-o conferință de presă și așa cum ne-a obișnuit până acum, în loc să vină cu soluții, așa cum face un lider adevărat și un primar responsabil, domnia sa se „plânge” amenințând chiar că renunță la calitatea sa de edil-șef.

De ce nu ieșiți public cu soluții, ci ieșiți doar cu probleme? Vă reamintesc că în timpul campaniei  electorale v-ați prezentat în fața botoșănenilor ca un primar al soluțiilor, aveați rezolvare la orice problemă.

Ce s-a întâmplat de când sunteți pe funcția de primar, ați uitat cum vin soluțiile, sau ele v-au venit doar pe foaie, din pix, în realitate  vă este mai greu să găsiți soluții la orice situație? ​Când ați ales să candidați pentru conducerea Primăriei  Municipiului Botoșani știați ce presupune această calitate? Indiferent de situația în care va aflați trebuie să fiți un primar care să ia decizii potrivite pentru dezvoltarea municipiului și asigurarea unui trăi mai bun botoșănenilor. ​Ar fi trebuit să aveți deja o strategie pentru a o pune în aplicare, fiind instalat de câteva luni bune la conducerea Primăriei. Scopul unei strategii este să identifice direcțiile prioritare de intervenție pentru o perioadă definită de timp.​ Să lăsam trecutul în urmă și să ne concentrăm pe prezent și viitor, și să nu fiu acuzat că doar critic o sa vă ofer câteva soluții pentru problema pe care o întâmpinați:

Soluția nr.1 – Plata eșalonată a debitului: Surse se pot obține prin:

– Tăierea subvențiilor la gigacalorie de la Modern Calor;

– Tăierea subvențiilor oferite către transportul în comun;

– Tăierea subvenției de la Cornișa;

– Reducerea cheltuielilor (identificarea și eliminarea cheltuielilor ce nu sunt strict necesare);

– Identificarea altor surse de venituri;

​Prin management apolitic și cu manageri adevărați, companiile din subordinea primăriei le puteți aduce pe profit.​ Făcând aceste lucruri veți avea bani și pentru eșalonarea datoriei și pentru dezvoltarea orașului. Foarte importantă este viziunea pe termen lung, precum și implicarea apolitică în tot sistemul administrativ. Analiza financiară a fiecărei companii din  subordinea primăriei, cheltuielile versus venituri vă vor ajuta să vă creați o idee cu privire la banii de care dispuneți, nu doar să vă legați de încasările de la cetățeni. Primăria încasează bani din amenzi, din concesiuni, din chirii, precum și din alte activități.​ Adunați-le pe toate și atunci vă veți crea o idee cu privire la situația financiară și dacă e caz de insolventa sau nu .

Soluția nr. 2 – Suspendarea executării silite prin depunerea unei cereri către Tribunalul Botoșani în care cereți acest lucru și menționați că nu puteți achita taxa de 10% expunându-vă motivele (suma prea mare, suma reprezintă încasările din taxe și impozite de aproximativ 25% ceea ce ar crea probleme grave la instituțiile subordonate, investiții, cofinanțări și așa mai departe);

– Există ordonanțe speciale (vezi ordonanța 22 din ianuarie 2002, articolul 6, punctul 4) prin care un complet de judecători pot admite această cerere;

– Căutați spețe similare;

– Dialogul social cu toți cei implicați – executor și lichidator.

Soluția nr.3 – Accesarea unui împrumut pentru plata datoriei – negocierea cu băncile ca dobânda să fie cât mai mică, iar returnarea împrumutului să se facă într-un termen, astfel încât să nu fie afectat bugetul aprobat deja.

Vedeți domnule Primar, nu este așa ușor să fii Manager pentru că într-un fel sau altul, asta înseamna a fi edilul șef al unui municipiu reședință de județ, precum Botoșaniul și foarte important e că trebuie să fii un conducător care găsește tot timpul soluții la toate problemele ce se ivesc de-a lungul timpului.

Comunicat de presă Cătălin Silegeanu

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad